Bouwinvest biedt 62 zorgappartementen voor senioren in Ouderkerk aan de Amstel

16.05.18
Bouwinvest biedt 62 zorgappartementen voor senioren in Ouderkerk aan de Amstel

In Ouderkerk aan de Amstel heeft het Bouwinvest Healthcare Fund de 62 zorgappartementen van complex De Gijsbrecht in gebruik genomen. In samenspraak met de gemeente en Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) krijgen 75-plussers en/of ouderen met een zorgvraag voorrang.

De woningen in De Gijsbrecht zijn achter de schermen al is ingericht voor een toekomstige zorgvraag. Ook is een gastvrouw meerdere keren per week aanwezig om de bewoners persoonlijke aandacht, lichte ondersteuning en levendigheid te bieden. Ook helpt ze met het organiseren van praktische diensten, zoals maaltijdservices, internethulp of fysiotherapie. Ook het onderlinge contact tussen de bewoners is een aandachtsgebied van de gastvrouw.
“De Gijsbrecht is de moderne variant van serviceflats en aanleunwoningen. Bouwinvest heeft al lange tijd ervaring met dergelijke service-concepten voor reguliere huurwoningen en zet het concept nu ook in voor zorgvastgoed”, aldus fondsdirecteur Erwin Drenth. “We geven bewoners niet slechts een sleutel, maar de zekerheid dat alles geregeld is. Het doel is om de bewoners zo lang mogelijk op aangename wijze zelfstandig thuis te laten wonen”.

In januari nam de Zonnehuisgroep Amstelland al het aangrenzende verpleeghuis Theresia met 45 zorgplaatsen voor zware zorg in gebruik. Het verpleeghuis en de zorgappartementen zijn ontworpen door Rijnboutt Architecten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS