Bouwinvest koopt 449 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord

11.01.2018
Image

Bouwinvest koopt van ontwikkelaar COD het nog te bouwen woningcomplex Het Dok op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het project bestaat uit 449 woningen, inclusief 135 sociale huurwoningen. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment. De woningen kennen een grote verscheidenheid aan woningtypen variërend van 50 m2 tot 106 m2. Het gebouw scoort bovendien goed op energiezuinigheid.

“Wij zijn blij dat we met Het Dok onze relatie met Bouwinvest op het NDSM-terrein weten te bestendigen. Bouwinvest ziet net als wij de grote potentie van het NDSM-terrein als locatie om te wonen, te werken, te verblijven en te studeren.”, zo zegt COD-directeur Gert-Wim Bos. Start bouw is voorzien in 2018 en Het Dok wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Met de aankoop van Het Dok heeft het Bouwinvest Residential Fund bijna 1400 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam in bezit. Eerder al werd van COD en Mungra Vastgoed De Werf met 543 middeldure huurwoningen aangekocht. Bouwinvest stapte ook in het project ‘Nautique Living’ met 403 studentenwoningen. Daarmee biedt Bouwinvest op het NDSM-terrein woningen voor alle huurderssegmenten: studenten, sociaal, middenhuur en vrije sector huur.