Overslaan en naar de inhoud gaan

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in nieuwbouwproject in Haarlem

Image

Woningcorporatie Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem Nieuw Zuid. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerwoningen die geschikt zijn voor diverse doelgroepen: van (jonge) alleenstaanden tot ouderen en grote gezinnen. "Met deze aankoop willen we tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem. De keuze voor HIGH5 past perfect bij onze strategie om betaalbare woningen van hoge kwaliteit te creëren die voldoen aan de behoeften van verschillende huishoudens”, aldus Marieke Heilbron, directeur-bestuurder van Elan Wonen.

In de vijf gebouwen van HIGH5 – in hoogte variërend van 22 tot 75 meter - aan het water en aan het toekomstige marktplein van Schalkwijk komen in totaal 569 koop- en huurappartementen; twintig procent van de woningproductie in dat gebied valt in het gereguleerde sociale segment. HIGH5 is ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam; HBB Groep zal het project bouwen. De sociale huurappartementen worden naar verwachting opgeleverd in 2027. 

De aankoop past bij de strategie van Elan Wonen om de komende jaren de portefeuille met duizend nieuwe woningen te laten groeien.