Overslaan en naar de inhoud gaan

Eric van Kaam nieuwe directeur-bestuurder Velison Wonen

Image

Eric van Kaam (59) volgt per 1 november interim-bestuurder Paul Vlug op als directeur-bestuurder van woningcorporatie Velison Wonen. Dat heeft de Raad van Commissarissen bekend gemaakt.

Van Kaam is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw werkzaam in de volkshuisvesting. De laatste jaren was hij werkzaam bij Ymere, waar hij onder andere lid van de directieraad was en verantwoordelijk voor de portefeuille Verhuur en Wonen is geweest. RvC-voorzitter Karin Rosielle spreekt van een aanwinst voor Velison. "We hebben hem in korte tijd leren kennen als een zeer ervaren directeur met veel kennis van en passie voor de volkshuisvesting. In combinatie met zijn vastgoedachtergrond en zijn kennis en ervaring van verandertrajecten is dat een grote aanwinst voor Velison Wonen en onze huurders.”
Velison Wonen is een woningcorporatie in de gemeente Velsen met ruim 3.700 woningen in IJmuiden, Velsen-Noord, Velserbroek en Santpoort-Noord. Bij Velison Wonen werken veertig medewerkers. Bij Ymere is Van Kaam afgelopen zomer al opgevolgd door Dorry Louwerens. Hij gaf toen aan een andere invulling te willen geven aan zijn loopbaan.