Jeroen van der Veer overleden

11.12.2020
Image

Donderdag 10 december is Jeroen van der Veer overleden, senior beleidsadviseur en onderzoeker bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. Eind mei werd bekend dat hij ernstig ziek was. Sinds begin oktober verbleef hij in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waar hij ook is overleden. Hij werkte sinds april 1997 bij de federatie en had alle data over de ontwikkeling van de sociale woningvoorraad en eigenlijk alle cijfers over de Amsterdamse woningbouw en later ook de hele Stadsregio in zijn hoofd.
De indrukwekkende digitale atlas van al het bezit van de Amsterdamse woningcorporaties zou er wellicht zonder zijn enthousiasme ook niet zijn geweest. Inmiddels is daar het corporatiebezit in de hele Metropoolregio daarin opgenomen.

Jeroen is buiten Nederland wellicht bekender dan in ons land. Door zijn Japanse partner had hij een speciale band met Aziatische landen en hield hij lezingen over de Nederlandse volkshuisvesting in diverse Aziatische landen. Door de jaren heen kwam er ook regelmatig een delegatie uit Zuid Korea, Taiwan, China en Japan over om kennis te nemen van de geschiedenis, de architectuur en organisatie van de Nederlandse Volkshuisvesting. Jeroen was daarbij een trotse gids.

Jeroen is 56 jaar geworden.

Trefwoorden