Overslaan en naar de inhoud gaan

NH Bouwstroom in zee met zes bouwbedrijven voor modulaire woningbouw

Image

NH Bouwstroom heeft zes aannemers geselecteerd om de komende jaren zo’n 750 modulaire woningen per jaar te bouwen. Voor permanente grondgebonden eengezinswoningen zal door de betrokken corporaties worden samengewerkt met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Homes Factory. Voor permanente gestapelde bouw is de keuze gevallen op Fijn Wonen en Hillen & Roosen. En flexwoningen worden betrokken van Heddes Bouw & Ontwikkeling, Homes Factory en MOOS.

De behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot, aldus de acht Noord-Hollandse woningcorporaties. Ymere, Eigen Haard, Rochdale, Intermaris, Parteon, Wooncompagnie, Woontij en  Woonwaard bundelden daarom vorig jaar de krachten in de NH Bouwstroom. Samen willen ze actuele woningmarktproblemen oplossen; door centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren en fabrieksmatig modulair en circulair te bouwen. 

De zes geselecteerde bouwbedrijven kunnen, aldus NH Bouwstroom, een product leveren dat voldoet aan de eisen wat betreft programma, uitstraling, duurzaamheid en flexibiliteit. Ook wordt door corporaties en bouwbedrijven samengewerkt bij het vinden van bouwlocaties.

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We creëren een nieuwe manier van gezamenlijk werken om mooie wijken te realiseren met betaalbare woningen. Door het bundelen van onze kracht als Noord-Hollandse corporaties én de vernieuwende samenwerking met onze bouwpartners. Samen zorgen we in de komende jaren voor het verlichten van de woningnood in Noord-Holland.”