De Nijs start met nieuwbouw en renovatie Tabakspanden

05.11.15
De Nijs start met nieuwbouw en renovatie Tabakspanden

Bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen neemt de nieuwbouw en renovatie van het project Tabakspanden voor haar rekening. Dit zijn Woonstichting De Key en De Nijs onlangs overeengekomen. De Nijs voert de bouwplannen uit zoals die door de gemeente Amsterdam zijn vergund.
In de voormalige Tabakspanden aan de Spuistraat en de weerszijden van de Wijdesteeg in Amsterdam komen 69 koopappartementen. Hiervan zijn 27 appartementen gerenoveerd en 42 nieuwbouw. De gemiddelde woninggrootte is 73 m2. Er komen appartementen van 40 m2 maar ook enkele van 110 m2. Ook is er 1.600 m2 beschikbaar voor bedrijfsruimten waarvan 40 procent bestemd voor creatieve en culturele functies en komen er 36 parkeerplaatsen.
De Key is blij dat een ervaren partij als De Nijs begin januari 2016 start met de renovatie en nieuwbouw van de Tabakspanden. Overeenkomstig de nieuwe Woningwet belegt De Key ook de commerciële risico’s van het project bij De Nijs. Dit betekent onder meer dat De Nijs de verkoop van de woningen en parkeerplaatsen overneemt. Dit geldt ook voor de verhuur van de bedrijfsruimten. De verkoop van de woningen start eind van dit jaar.
De Tabakspanden zijn vernoemd naar Hendrik Tabak, die de panden na de oorlog kocht als belegging. De panden werden in 1983 gekraakt en op 25 maart van dit jaar ontruimd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS