Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar voor versnelling woningbouw

10.05.2021
Image

De Provincie Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar om de woningbouw te versnellen. Gemeenten kunnen vanaf 1 juni subsidie aanvragen om extra personeel of expertise in te huren voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, onderzoek en vergunningprocedures om projecten te versnellen.
Gedeputeerde Cees Loggen is blij gemeenten te kunnen helpen. “De behoefte aan betaalbare, duurzame, klimaatadaptieve, circulaire en goed bereikbare woningen is enorm groot in onze provincie. En dat brengt bij gemeenten uitdagingen met zich mee, waar soms een helpende hand uitkomst kan bieden.”
Eerder was de provincie heel succesvol bij een soortgelijke regeling. Toen werd 1,2 miljoen euro besteed aan cofinanciering. De inzet van 43 mensen zorgde toen voor de versnelling van vijftien bouwprojecten met in totaal 2.600 woningen.
De uitvoeringsregeling versnelling woningbouw 2021 geldt niet voor Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Purmerend, Haarlem, Haarlemmermeer, Zaanstad en Hilversum. Zij kunnen gebruik maken van de zogeheten ‘Flexibele Schil van de Metropoolregio Amsterdam’.