Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst over revitalisering centrumgebied IJmuiden

Image

Woningbedrijf Velsen en gebiedsontwikkelaar AM hebben met aannemer Hemubo en de gemeente Velsen een overeenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van ‘Pont tot Park’ in IJmuiden. In het gebied tussen het Pontplein en het Stadspark, en tussen de Heerenduinweg en de Kanaaldijk is sprake van nieuwbouw en verbetering van de bestaande woningvoorraad.

Al in 2021 heeft de gemeente Velsen zich uitgesproken voor vernieuwing van de huurwoningvoorraad, toevoeging van woningen en voorzieningen, het concentreren van winkels tussen Marktplein en Velserduinplein, een horecaplein (Plein 1945) en verbetering van de verkeersstructuur en de openbare ruimte. “Nu de samenwerking is vastgelegd, kunnen we volle kracht vooruit met de ontwikkeling van het gebied. En dat moet ook, want het centrum van IJmuiden is echt aan revitalisering toe en er zijn zo snel mogelijk extra woningen nodig”, aldus wethouder Sander Smeets.

Naast extra woningbouw wordt een groot deel van de sociale huurwoningen in dit gebied vernieuwd. “De samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke volgende stap om onze naoorlogse complexen in het Pont tot Parkgebied te vernieuwen, te verbeteren en te verduurzamen”, zegt Tamar Hagbi, directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen.
De visie op het gebied wordt komend half jaar door AM nader uitgewerkt in een ontwikkelstrategie.