Wonam start bouw Pulse met 219 woningen in Amsterdam-Noord

17.05.18
Wonam start bouw Pulse met 219 woningen in Amsterdam-Noord

Wonam is gestart met de bouw van complex Pulse met 219 middenhuur woningen aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Naast huurwoningen met twee of drie kamers, komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 m2 kantoorruimte.

De locatie van complex Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. In de twee torens komen huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc.). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail. Wonam verwacht door de mix aan functies een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied te kunnen realiseren. Het ontwerp van Pulse is van de hand van Benthem Crouwel Architecten.

De bouw van Pulse is het achtste project van Wonam. Op dit moment worden in Amsterdam nog vier andere projecten met meer dan 1.000 woningen ontwikkeld. Ook in Utrecht is een bouwproject voor middenhuur gestart. Volgens directeur Robert Kohsiek is de belangstelling voor betaalbare huurwoningen enorm. "De grote belangstelling bevestigt onze focus op de ontwikkeling van betaalbare middenhuur woningen", aldus Kohsiek.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS