Agenda

Bvb: 19/09/2017
Bvb: 19/09/2017

Pagina's

 • PakhuisNUL20 - 21 september 2017

  Datum: 
  donderdag 21 september

  Agendatype:

  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  NUL20

  PakhuisNUL20 - de talkshow over Amsterdamse woonkwesties - zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

  Donderdag 21 september 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Onderwerpen: Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Herontwikkeling Bijlmerbajes. Editie 21.

  Inschrijven kan HIER(externe link).

   

  Thema-avond:

  Naar een duurzame woningvoorraad


  PRESENTATIE

  Portiekflat naar Nul-op-de-meter

  Nul-op-de-meter renovaties worden vooral toegepast op rijwoningen. Maar Eigen Haard gaat nu 157 portiekflatwoningen in Geuzenveld renoveren naar nul-op-de meter. Wat is de aanpak? Wat zijn de kosten? Hoe krijg je de bewoners mee? En is deze aanpak op grotere schaal uit te rollen?

   

  Met: Niek Schaap, projectleider Eigen Haard

  DISCUSSIE

  Gasloos. Of: de lange weg naar een energiearme woningvoorraad 

  Het verwarmen van woningen mag in 2050 geen CO2-uitstoot meer opleveren. Amsterdamse partijen hebben zich in de City Deal bovendien gecommitteerd om alle honderdduizenden woningen voor die tijd van het gas af te halen. Hoe gaan we dat aanpakken? Wat moet de rol van de gemeente daarbij zijn en welke rol spelen de woningcorporaties daarbij? De eerste testcase is het aanwijzen dit jaar van 10.000 corporatiewoningen die van het gas worden gehaald.
   

  Met: René Idema (Programmamanager City Deal Amsterdam Aardgasvrij 2050, Dory Louwerens (directieraad Ymere); Ivo Opstelten (Lector Nieuwe Energie Hogeschool Utrecht)

  PITCH

  Niet wachten op de instituties. Thuis ben je zelf de baas 
  Wigger Verschoor is van ThuisBaas, een organisatie die bewoners helpt met adviezen en producten om de eigen woning minder fossiele energie te laten gebruiken. "Alle huizen energieneutraal maken, dat is onze droom en missie. 
   

  Met: Wigger Verschoor (operationeel directeur Thuisbaas)

  PRESENTATIE:

  Samen in de zonnestroom

  Op steeds meer daken liggen zonnepanelen die particulieren in collectief verband hebben aangeschaft. 'Zon op Amsterdam' is een bundeling van dergelijke bewonersinitiatieven in de hoofdstad. Een daarvan is Zon op Zeeburg. Recent werden de eerste 250 zonnepanelen op het appartementencomplex Entrepotbrug in het Oostelijk Havengebied geplaatst.  

  Met: Frans Salman (Zon op Zeeburg)

  DISCUSSIE

  Hele metropoolregio aan het warmtenet?  

  Van het gas af. Maar wat dan? Zijn warmtenetten een alternatief voor gasgestookte verwarming? In welke buurten wel, in welke niet? Wat is de stand van zaken? Welke investeringen staan ingepland?  En dan zijn er die prangende vragen: zijn warmtenetten gezien de noodzakelijke grootschalige langetermijn investeringen überhaupt de beste keuze? Wat is de leveringszekerheid van afvalwarmte en van andere warmtebronnen?

   

  Met: Arno van Gestel (Nuon), Jan van der Meer (warmteregisseur MRA), Harry Platte (bestuursvoorzitter Parteon)

  UITSMIJTER : DIT KOMT OP DE PLEK VAN DE BIJLMERBAJES

  Op 12 september werd bekend dat AM het terrein van de Bijlmerbajes mag herontwikkelen tot een duurzaam woon/werkgebied met 1.350 woningen. Vijf consortia deden mee met de tender. AM presenteert bij PakhuisNUL20 voor het eerst zijn plannen voor een energieneutrale stedelijke woonwijk. Een ontwerp van OMA en LOLA Landscape.

  Met: Eva Hekkenberg en Johan Snel van AM

  Vanaf half tien: netwerkborrel

  PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor bouwen en wonen in de metropool Amsterdam in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

  PakhuisNUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger. Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER(externe link)

  BRON:

   
 • 4-daagse cursus Portefeuille- en assetmanagement bij woningcorporaties

  Datum: 
  dinsdag 19 september
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  OTB TU Delft

  Tijdens deze cursus leert u zelf het portefeuillebeleid te ontwikkelen. In het eerste cursusblok ligt de nadruk op het portefeuillemanagement (d.w.z. het strategisch niveau). In het tweede cursusblok ligt de nadruk op het assetmanagement (d.wz. het tactisch niveau, complexgericht).
  Data:19/20 september en 31 oktober/1 november 2017.

 • Controller, Bestuur en Woningwet

  Datum: 
  donderdag 21 september
  Plaats: 
  Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  In de nieuwe woningwet worden specifieke verantwoordelijkheden bij de control functie gelegd. Tevens worden er criteria gesteld voor de onafhankelijkheid van de controller. Hiermee wordt beoogd dat de controller kan bijdragen aan het verbeteren van de rechtmatigheid en doelmatigheid. Seminars op Maat heeft aan specialisten rond governance, financiën en control én collega’s uit de praktijk van woningcorporaties gevraagd om hun visie rond control te delen.

 • Huurrecht voor zorgorganisaties

  Datum: 
  donderdag 21 september
  Plaats: 
  Mercure hotel Amersfoort Centre Amersfoort
  Organisatie: 
  Nestas

  Vanwege de extramuralisering verhuren veel zorgorganisaties zelf hun woningen aan extramurale klanten. Met welke juridische aspecten krijgt u dan te maken? Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij vragen als: Voor welke huurovereenkomst kiest u en wat staat er in? Kiest u voor koppeling van zorg en wonen in de overeenkomst? Welke rechten en plichten hebben de verhuurder en de huurder?

 • Cursus: startende kopers

  Datum: 
  woensdag 27 september
  Plaats: 
  Hoofdlocatie Eigen Wijks
  Jan Tooropstraat 6
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Bij het kopen van een appartement komt behoorlijk wat kijken. Weet u waar u op moet letten bij de bezichtiging? En waarom die Vereniging van Eigenaren (VvE) belangrijk is? De belangrijkste aandachtspunten in uw zoektocht naar een droomhuis.
  Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol.

 • uur(prijs)beleid voor zorgorganisaties

  Datum: 
  woensdag 27 september
  Plaats: 
  Mercure hotel Amersfoort Centre Amersfoort
  Organisatie: 
  Nestas

  Verzorgingshuizen worden extramuraal gemaakt en veel zorgorganisaties gaan voor het eerst zorgwoningen verhuren. Welke besluiten dient u te nemen en welke vraagstukken komen er op u af?
  In deze cursus maakt u kennis met de belangrijkste aspecten van het huur(prijs)beleid, de beleidskeuzes die zorgorganisaties kunnen maken en met de praktische invulling ervan.

 • Cursus VvE: de basis

  Datum: 
  donderdag 28 september
  Plaats: 
  De Boomspijker
  Recht Boomssloot 52
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  In deze cursus worden de basisaspecten van de VvE uitgelegd. Vragen als ‘wat is een splitsingsakte’, ‘hoe zit het met een modelreglement’, ‘wie moet wat betalen en waarom’ en nog veel meer worden beantwoord. In circa 90 minuten krijgt u een spoedcursus over de VvE.

 • Grote Tiny Publieksmanifestatie

  Datum: 
  zaterdag 30 september tot zaterdag 7 oktober
  Plaats: 
  Almere
  Organisatie: 
  Gemeente Almere

  Van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober is Almere een week in de ban van Tiny Housing. Dan vindt de Grote Tiny Publieksmanifestatie plaats in het Homeruskwartier in Almere Poort. Tijdens deze eerste Tiny Housingmanifestatie van Nederland is het BouwEXPO-veld naast de Homerusmarkt open voor iedereen die geïnteresseerd is in deze woonvorm.
  Bezoekers kunnen kennismaken met de prijswinnaars en hun huisjes, die deels af en deels in aanbouw zullen zijn. Er wordt een documentaire van Robert Wiering vertoond over de ontwikkeling van Tiny Houses en de initiatiefnemers geven presentaties. KAF verzorgt rondleidingen en kinderworkshops. Platform31/RVO organiseert samen met Almere op 3 oktober een congres voor professionele belangstellenden. De Stichting Tiny House Nederland organiseert de Tiny House Nederland Jamboree: het slotevenement op zaterdag 7 oktober met zo'n 10 extra huisjes, diverse lezingen, workshops en masterclasses.

 • 100 jaar Plan Zuid

  Datum: 
  donderdag 5 oktober tot zondag 8 oktober
  Plaats: 
  Zuid Amsterdam
  Organisatie: 
  Museum Het Schip

  Honderd jaar geleden is het beroemde Plan Zuid door de Amsterdamse gemeenteraad aangenomen. Voor het Amsterdamse School Museum Het Schip aanleiding voor een programma in en om het bezoekerscentrum De Dageraad. Van 5 tot en met 8 oktober starten daar wandelingen, lezingen, films en fietstochten.
  De wandelingen met exclusieve inkijkjes in binnentuinen, een rondleiding langs de kunstwerken in het Berlage Lyceum, een wandeling langs de hoogtepunten van Zuid naar de diamantfabriek van Ascher, een fietstocht over H.P. Berlage en een fietstocht langs de kunstwerken van Hildo Krop.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief