Agenda

Bvb: 24/01/2018
Bvb: 24/01/2018

Pagina's

 • NUL20 Lijsttrekkersdebat over Bouwen en Wonen

  Datum: 
  maandag 12 februari

  Agendatype:

  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  NUL20

  Speciale editie van de talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam: het NUL20-lijsttrekkersdebat over Bouwen en Wonen

  Maandag 12 februari 20:00 - 21:45 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. 

  Inschrijven kan HIER.


  De grote druk op de Amsterdamse woningmarkt vereist behalve een slagvaardig bestuur ook ingrijpende keuzes. Voor wie is de stad? Van wie is de stad? Wie kan nog in Amsterdam wonen? Hoe blijft wonen in de stad betaalbaar? Hoe blijft Amsterdam de leefbare plek die het op dit moment veelal nog is? Wat zijn de mogelijkheden en consequenties van het verder opvoeren van de bouwproductie? Is de erfpachtherziening klaar? Over deze kwesties gaat het tijdens het NUL20 lijsttrekkersdebat.

   

  Met: de lijsttrekkers van de vijf grootste partijen. Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Eric van der Burg (VVD), Marjolein Moorman (PvdA), Reinier van Dantzig (D66) en Laurens Ivens (SP).
  Plus ruimte voor de belangrijkste runnersup. Waarvan hebben bevestigd: CDA (Diederik Boomsma)  


  Vanaf kwart voor tien: netwerkborrel

  PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

  PakhuisNUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

  Toegang is gratis. Het is noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

 • Conferentie 'Goede buren'

  Datum: 
  vrijdag 26 januari
  Plaats: 
  Het Huis van Portaal
  Beneluxlaan 9
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Gemengd wonen lijkt een oplossing te bieden voor diverse huisvestingsvraagstukken en voor een zachte landing van ‘kwetsbare’ groepen bewoners in een wijk. Op diverse plekken in Utrecht en in het land vinden experimenten plaats met nieuwe vormen van gemengd wonen. Hoe kunnen we bestaande projecten versterken en nieuwe mogelijk maken?

 • Sluiting van een henneppand, wat te doen en hoe te voorkomen?

  Datum: 
  vrijdag 26 januari
  Plaats: 
  Van der Valk Hotel Utrecht
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Als in een pand een hennepkwekerij wordt aangetroffen, kan de burgemeester besluiten om het pand voor een bepaalde periode te sluiten. Ook corporaties worden steeds vaker geconfronteerd met een sluiting van een henneppand, ongeacht of de huurder op het moment van sluiting al was vertrokken. Wat kunt u als verhuurder voor preventieve maatregelen treffen en wat moet u als verhuurder doen indien u met een voornemen tot sluiting wordt geconfronteerd? Kunt u een sluiting alsnog voorkomen of mag de burgemeester in alle gevallen tot sluiting van het pand overgaan?

 • Winterlezing #4: Bijlmermeer en Het Breed (‘Plan van Gool’)

  Datum: 
  zondag 28 januari
  Plaats: 
  Oma Ietje (Heesterveld)
  Heesterveld 3
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In de vierde Winterlezing komen de Bijlmermeer en Plan van Gool aan bod. De eerste is gebouwd naar ideaal van de CIAM* met strikte scheiding van functies. De tweede omarmt herhaling en anonimiteit als kwaliteit van stedelijk leven. De lezing wordt gegeven door Daan Dekker, auteur van de Betonnen Droom, die vooral in zal gaan op de stadsuitbreiding van Siegfried Nassuth (1922-2005) en zijdelings Plan Van Gool in zijn verhaal betrekt.

 • Winterlezing #5: Zeeburgereiland en IJburg

  Datum: 
  zondag 4 februari
  Plaats: 
  Nautilus, Op de hoek van Kees Broekmanstraat met Leo Hornstraat, Zeeburgereiland Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In de vijfde lezing zijn IJburg en het nabijgelegen Zeeburgereiland aan de beurt. Ton Schaap, stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam, verhaalt over de gestructureerde aanpak van IJburg, de kleinschalige gefaseerde aanpak van de sportheldenbuurt op Zeeburgereiland en de hoogstedelijke plannen voor de Sluisbuurt.

 • Circulaire Gebiedsontwikkeling

  Datum: 
  woensdag 7 februari
  Plaats: 
  Rotterdam
  Organisatie: 
  Platform31

  Nederland staat aan de vooravond van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om een aantal fundamentele veranderingen, die voelbaar zijn voor gemeenten, woningcorporaties en marktpartijen. Platform31 en het College van Rijksadviseurs brengen u op de hoogte van de opgedane kennis en uitkomsten van recente projecten rond circulaire gebiedsontwikkeling en wijkaanpak.

 • Winterlezing #6: Haven-Stad

  Datum: 
  zondag 11 februari
  Plaats: 
  Het 4e Gymnasium Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  De lezingenreeks besluit met het onlangs gelanceerde plan voor Haven-Stad in Amsterdam West, waar 40.000 tot 70.000 woningen gepland staan. Aan de Zuidelijke IJ-oever omvat het de havengebieden en Sloterdijk en aan de Noordzijde verbindt het gebied de NDSM met Zaanstad. Bart Vlaanderen, Projectleider Haven-Stad, doet verhaal.
  Paul de Ruiter en Noud Paes, de ontwerpers van het 4e Gymnasium waar de lezing plaatsvindt, nemen je na afloop mee door het energieneutrale schoolgebouw dat als entree dient voor de nieuwe buurt Houthaven.

 • 4-daagse cursus De nieuwe Wijkaanpak

  Datum: 
  dinsdag 13 februari
  Plaats: 
  Westcord Fashion Hotel Amsterdam
  Organisatie: 
  OTB TU-Delft

  Er is een nieuwe praktijk aan het ontstaan in de wijkvernieuwing als antwoord op de sterk veranderde omstandigheden. De grootschalige fysieke aanpak is verlaten en heeft plaats gemaakt voor kleinschaliger initiatieven, meer uitgaand van de bestaande stad en van wat bewoners zelf zouden kunnen doen.
  Dat vraagt om een nieuwe aanpak, rekening houdend met lokale omstandigheden. Is een integrale aanpak nog wel mogelijk? Hoe kun je problemen en kansen in beeld krijgen? Waar zitten nieuwe mogelijkheden om tot verbetering van de woon- en leefsituatie te komen?
  Data 13/14 februari en 27/28 maart 2018.

 • 4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

  Datum: 
  woensdag 14 februari
  Plaats: 
  Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  OTB TU-Delft

  Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen als huurders en gemeenten.
  Data: 14/15 februari en 21/22 maart 2018.

 • Evaluatie van het passend toewijzen

  Datum: 
  woensdag 14 februari
  Plaats: 
  Beatrix Vergadercentrum Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Een van de meest ingrijpende wijzigingen in de nieuwe Woningwet, het passend toewijzen, laat nu zijn eerste effecten zien. Het blijkt veel meer te betekenen dan het simpelweg huisvesten van lage inkomens in woningen met lagere huurklassen en samenhangend huurbeleid is nu erg ingewikkeld. Daarom organiseert Seminars op Maat het seminar Evaluatie van het passend toewijzen.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief