Overslaan en naar de inhoud gaan

‘11.000 woningen bijbouwen in Schinkelkwartier Amsterdam’

Image

In het Schinkelkwartier kunnen de komende 25 jaar 11.000 woningen worden bijgebouwd, in alle soorten en maten.Tegelijkertijd blijft er ruimte voor bedrijven. Ook moet die nieuwe wijk een veel groener karakter krijgen, zo meent het college van burgemeester en wethouders.

Nu nog wordt het gebied op de grens van de stadsdelen Zuid en Nieuw-West bepaald door kantoor- en bedrijfsgebouwen met veel asfalt. Door grote stadsblokken met ruime binnenterreinen te bouwen, kan er volgens wethouder Marieke van Doorninck ruimte worden gevonden voor veel woningen én bedrijven en kan er ook méér groen worden toegevoegd. “We maken hier een duurzame echte Amsterdamse stadswijk, met véél woningen, werk en alles wat er in zo’n wijk verder hoort. Bovendien maken we dit gebied groener dan het nu is. Daar ben ik trots op”, aldus de wethouder van ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

Om te voldoen aan de enorme vraag naar woningen komen er 11.000 voordeuren bij. Daarnaast wordt er 300.000 m² werkruimte toegevoegd aan de al bestaande 700.000 m² aan kantoren en bedrijven. Verder biedt Schinkelkwartier in het denken van de gemeente ruimte aan 450.000 m² maatschappelijke en commerciële voorzieningen zoals scholen, sportvoorzieningen, winkels en horeca. In Schinkelkwartier van de toekomst kunnen 22.000 mensen wonen en 45.500 mensen werken.