132 duurzame huur- en koopwoningen in Boerhaavewijk Haarlem

12.03.18
132 duurzame huur- en koopwoningen in Boerhaavewijk Haarlem

De Zwolse vastgoedontwikkelaar Bemog heeft afgelopen week met de gemeente Haarlem een overeenkomst getekend voor de realisatie van woningplan ‘De Damiate’ aan de entree van de Boerhaavewijk in Haarlem. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet in de verduurzaming van Haarlem. Alle woningen in het plan worden nagenoeg energieneutraal en gasloos uitgevoerd.

Het nieuwbouwplan De Damiate bestaat uit 132 duurzame huur- en koopwoningen, verdeeld over appartementen en grondgebonden woningen. De woningen vallen in de middeldure en dure sector. Tussen de woningen en gebouwen worden groene hofjes en binnentuinen aangelegd. Auto’s worden uit het straatbeeld geweerd door de aanleg van verdiepte parkeergarages. Daarbovenop worden de woningen gebouwd en kunnen volwaardige privé-tuinen worden aangelegd. Bijzonder aan het plan zijn zestien zelfbouwwoningen. Nieuwe bewoners kunnen in een collectief project hun woning ontwerpen en gezamenlijk laten ontwikkelen.

"Met De Damiate realiseren wij een gevarieerde, sociale en ecologisch zeer duurzame woonomgeving. Naar verwachting gaan voorjaar 2019 de eerste woningen in verkoop", zo verklaart Bemog-directeur Stefan van Dijk. Het ontwerpteam van De Damiate bestaat uit Bemog, Rijnboutt, Donkergroen, Urbannerdam, DWA, Alcedo, LimeSquare , Arcadis en Luc Bos.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS