18 sociale huurwoningen van Rochdale opgeleverd in Purmerend

05.10.2021
Image

Rochdale heeft 18 sociale huurwoningen opgeleverd gekregen in project Brantjesoever, een locatie vlakbij het centrum van Purmerend. Alle woningen zijn toegewezen aan inwoners van Purmerend.

De locatie Brantjesoever ligt tegenover het stadhuis aan de Purmersteenweg, vlakbij het treinstation, aan het water De Where. De Argonaut is een ‘urban villa’: vier bouwlagen met bergingen op de begane grond. De tweekamerappartementen hebben een gemiddeld oppervlak van 58 m2.
“De nieuwbouw is in lijn met de ambitie om flink te groeien in Purmerend. Er is behoefte aan veel meer sociale huurwoningen dan er nu zijn. De Argonaut bestaat uit woningen van topkwaliteit, met een hoog duurzaamheidsniveau. Deze buurt heeft alles in zich om uit te groeien tot een geweldige plek”, aldus Birgitte de Maar, bestuurder bij woningstichting Rochdale. HSB is de ontwikkelaar van Brantjesoever met in totaal 116 woningen. Naast de sociale huurwoningen, komen er 60 koopappartementen, 12 middenhuurwoningen en 26 ‘herenhuizen’.
De oplevering van de Argonout past bij het jongste ‘sociaal woonakkoord’. Vier woningcorporaties hebben met de gemeente de afspraak gemaakt om tot 2030 in Purmerend 3.600 sociale huurwoningen en 1.200 betaalbare middeldure woningen te bouwen.