Agenda

Bvb: 17/01/2021
Bvb: 17/01/2021

Pagina's

 • Webinar VvE: Verbouwingen

  Datum: 
  20 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de splitsingsakte, soms moet de akte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als er grootschalig wordt verbouwd. Voor iedereen die wil weten hoe je in een VvE een verbouwing goed regelt.

 • Ongedeeld Verbonden: Tijdelijk te huur

  Datum: 
  21 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Ooit bood een huurhuis de bewoner bijna net zoveel zekerheid als een koopwoning. Die tijden zijn voorbij. Niet alleen rijzen de huurprijzen de pan uit, onderzoek van Investico en Vers Beton dat onlangs verscheen toont ook nog eens aan dat tijdelijke contracten op de particuliere huurmarkt geen uitzondering zijn. Hoe verbeteren we de onzekere positie van huurders op de woningmarkt?

 • Woonvariaties senioren

  Datum: 
  21 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Speciaal voor partnercorporaties organiseert Platform31 vier werkateliers op het gebied van wonen en zorg. Een werkatelier biedt een afwisselend en interactief programma. Het omvat een presentatie over de inhoud van wonen en zorg en de ervaringen van corporaties hierbinnen.

 • Op Pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer

  Datum: 
  24 januari 2021
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Als de coronamaatregelen het toelaten voert gids Pieter Boekschooten van het Van Eesterenmuseum je mee door de Hipsekrib en langs langzaam vervagende sculpturen. Maar ook door Tuindorp Frankendael en het zuidelijke deel van de wijk Middenmeer met haar tien monumentale portieketageflats aan de Avogadro-, Ohm-, Berthelot- en Edisonstraat uit 1953 van architect Piet Zanstra.

 • Emancipating History: De Gekraakte Stad

  Datum: 
  26 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Hoewel kraken de stad Amsterdam veel heeft gebracht op het gebied van wonen en cultuur, is het over tijd steeds meer gecriminaliseerd en moeilijker gemaakt. Tijdens dit programma zal worden gereflecteerd op deze geschiedenis maar vooral ook geluisterd naar de minder gehoorde verhalen uit de kraakbeweging: bijvoorbeeld de Zwarte Kraakbeweging uit Amsterdam Zuidoost. Daarna wordt gekeken voor wie kraken nog steeds belangrijk is en op welke manier kraken relevant is voor activisme vandaag de dag.

 • Energiewebinar Warmtenetten

  Datum: 
  27 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Woonbond

  In de energiewebinars van de Woonbond worden de belangrijkste kwesties in de energietransitie en het Klimaatakkoord voor huurders en huurdersorganisaties besproken. Deze keer gaat het over warmtenetten.
  Het webinar duurt ongeveer een uur en wordt gepresenteerd door Bastiaan van Perlo, beleidsmedewerker bij het Energieteam van de Woonbond. Tijdens het webinar kun je via de chatfunctie vragen stellen.

 • Basiscursus: opzetten van een wooncoöperatie

  Datum: 
  28 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  De wooncoöperatie vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

 • Dag van de buurt

  Datum: 
  28 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Actieve bewoner, wethouder, corporatiemedewerker, welzijnsprofessional of ambtenaar. Iedereen is van harte welkom op de dag van de buurt!
  De buurt staat weer op de agenda! Burgemeesters trokken eerder dit jaar aan de bel omdat ze zich zorgen maakten over buurten in hun stad. Aedes en Platform31 lieten met hun rapportages zien dat nieuwe aandacht geen luxe is. Actieve bewoners uit de vereniging LSA zien dat ze in hun buurten en wijken alle zeilen bij moeten zetten. Kortom, het is hoog tijd dat de buurt weer op de agenda staat.

 • Weer Thuis: vroegsignalering en preventie

  Datum: 
  28 januari 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Door de transformatie van beschermd wonen en opvang wonen meer mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig in de wijk. Zelfstandig wonen in de wijk van mensen wiens leven af en toe ontwricht kan raken, vraagt om het tijdig signaleren van deze instabiliteit en het gehoor geven aan die signalen. Wat heeft deze persoon nodig? Wie kan dat bieden? En wat kan de wijk daarin betekenen?

 • Fietstocht Kunst om de Sloterplas

  Datum: 
  30 januari 2021
  Plaats: 
  Sloterplas
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Maar liefst 200 kunstwerken, gemaakt in de wederopbouwperiode van 1945 tot en met 1960, sieren de buitenlucht en openbare ruimte. Deze blijvende herinneringen aan een bevlogen tijd kun je tijdens deze fietstocht samen met onze gids Rob Loos ontdekken en bekijken. Als de coronamaatregelen het toelaten tenminste.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief