Agenda

Bvb: 24/11/2020
Bvb: 24/11/2020

Pagina's

 • Het unieke verhaal van erfgoed

  Datum: 
  24 november 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Een van de grote rollen van erfgoed in Nederland is verhalen vertellen en inspireren. Juist op het gebied van duurzaamheid en circulariteit kan erfgoed als toonaangevend voorbeeld dienen en zo ook een verhaal vertellen. Wat zijn de kansen en uitdagingen bij het verduurzamen van erfgoed? En van welke voorbeelden kunnen we leren?

 • Boekpresentatie: Neighbourhoods for the Future

  Datum: 
  25 november 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger
  Universiteit Utrecht

  Kunnen we naast klimaatbestendige steden ook gelijk betere steden creëren? In het boek Neighbourhoods for the Future worden de opties voor betere steden verkend. De focus ligt op wijkniveau, de maat tussen thuis en stad, tussen intimiteit en anonimiteit. In het programma dient het boek als basis en worden internationale voorbeelden beschreven van inspirerende wijken van de toekomst.

 • Welk zorgvastgoed is over 5 jaar nodig?

  Datum: 
  25 november 2020
  Plaats: 
  Beatrix Theater Utrecht
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal
  Binnenlands Bestuur

  De Dag van het Zorgvastgoed wordt dit jaar in het grote Beatrix Theater georganiseerd, met een veilige omgeving voor tweehonderd bezoekers. Normaal kunnen er 1.500 man in de zaal zitten dus de 1,5 meter regel kan met gemak worden nageleefd.
  Er zijn zo’n 1000 nieuwe zorglocaties nodig om de huidige tekorten en wachtlijsten voor seniorenhuisvesting aan te pakken, berekende CBRE. Ook ActiZ stelt dat er de komende tien jaar ruim 30.000 bedden extra nodig zijn voor langdurige zorg. Welke concepten zijn betaalbaar en toekomstbestendig?
  Leer op deze middag welke ontwikkelingen zorgorganisaties en beleggers de komende jaren verwachten. Waar de kansen liggen. Doelgroep: gemeenten, zorgorganisaties, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, financiers, (her)ontwikkelaars/bouwers, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, adviseurs.

 • Corporaties en bewonersinitiatieven

  Datum: 
  26 november 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Bewoners nemen steeds vaker zelf het initiatief en de regie in hun wijk om de leefbaarheid te verbeteren. Wijkprofessionals van gemeenten, wijkteams en ook corporaties proberen deze initiatieven zo goed mogelijk te stimuleren en ondersteunen, ook omdat formele bewonerscommissies steeds moeizamer werken. Maar hoe doet u dat? Welke rol en houding neemt u aan ten opzichte van deze initiatieven? En hoe is dit specifiek voor corporaties? Online bijeenkomst.

 • Energiewebinar Woonlastenneutraliteit

  Datum: 
  26 november 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Woonbond

  De energietransitie moet voor huurders woonlastenneutraal zijn. Dat staat in het Klimaatakkoord. Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe bereken je dat? En geldt dan altijd voor iedereen?

 • Livecast: ArenAPoort bouwt

  Datum: 
  30 november 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Amsterdam Zuidoost groeit en ArenAPoort groeit mee. Dit kleurrijke en soms verouderde centrumgebied staat aan de vooravond van een ware metamorfose. ArenAPoort verandert de komende jaren van een kantoren- en entertainmentlocatie naar een dynamische stadswijk waar wonen, werken en uitgaan centraal staan. Hoe maken we van ArenAPoort hét stadshart voor heel Zuidoost?

 • Leerkring renoveren met aandacht voor kwetsbare huurders

  Datum: 
  1 december 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Woningcorporaties proberen hun huurders zo goed mogelijk te betrekken voorafgaand aan én tijdens renovatietrajecten. Dit is niet altijd gemakkelijk, zeker waar het gaat om kwetsbare huurders die soms al moeite hebben om mee te doen aan de samenleving. Hoe bereik je huurders die zich gewild of ongewild afzijdig houden?

 • Webinar voorrangsbeleid voor leraren in Amsterdam

  Datum: 
  1 december 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Sinds januari 2020 hebben zorgpersoneel en leraren in Amsterdam voorrang op de woningmarkt om personeelstekort in deze sectoren tegen te gaan. !WOON organiseert dit webinar voor leraren in basisonderwijs en voortgezet onderwijs die meer willen weten over deze voorrangsregel. U krijgt uitleg over de ontwikkelingsstadia van dit project en de toewijzingsvoorwaarden.

 • Woonvariaties senioren

  Datum: 
  2 december 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Speciaal voor partnercorporaties organiseert Platform31 vier werkateliers op het gebied van wonen en zorg. Een werkatelier biedt een afwisselend en interactief programma. Het omvat een presentatie over de inhoud van wonen en zorg en de ervaringen van corporaties hierbinnen.

 • Livecast: De toekomst van de wijkaanpak in Amsterdam

  Datum: 
  3 december 2020

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  In deze (voorlopig) afsluitende aflevering van Comeback Wijkaanpak wordt gekeken naar de nabije toekomst van de wijkaanpak in Amsterdam. Hoe staat het ervoor met de Ontwikkelbuurten en met het Masterplan Zuidoost?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief