Overslaan en naar de inhoud gaan

Wooncongres 2023

Bij de komende, 11e editie van het Wooncongres van Platform31 en TU Delft staat de noodzaak om de aanpak van het enorme woningtekort te versnellen centraal. Ondanks de hooggespannen ambities en mooie plannen, blijft de realisatie achter op het gewenste niveau. Minister Hugo de Jonge kan alle hulp gebruiken om de uitvoering te versnellen. Dit Wooncongres wil zorgen voor extra schouders onder de woonopgave. Met elk van de deelnemers zoeken Platform31 en TU Delft het antwoord op de vraag: wat kun jij doen om Hugo de Jonge en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen?

In het ochtendprogramma zetten invloedrijke sprekers vanuit de overheid, woningcorporaties, ontwikkelaars en vanuit de woondoelgroepen zelf de toon. Zij delen hun visie op ontwikkelingen, knelpunten en mogelijke oplossingen om de wooncrisis te lijf te gaan.

In het middagprogramma ga je met de andere deelnemers op zoek naar haalbare oplossingen en naar de bijdrage die jij daaraan kunt leveren. Je hebt de keuze uit tien deelsessies over actuele thema’s als grondbeleid, circulaire woningbouw, wonen en zorg, flexwonen, woningdelen en -splitsen, collectieve woonvormen, duurzaamheid, de rol van de markt en de positie van woonstarters. Elke sessie gaat in op ontwikkelingen en oplossingen voor een deelthema. Iedereen kan twee sessies volgen.

Datum
Plaats
Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
Platform31
TU Delft