Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwinvest koopt 403 studentenwoningen Nautique Living op NDSM-terrein

Image

Bouwinvest heeft 403 studentenwoningen en circa 1.1000 m2 algemene ruimten gekocht op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De bouw van de woningen is enkele maanden geleden gestart. De woningen zijn onderdeel van het project Nautique Living, een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed.
Het betreft zelfstandige 1-kamer appartementen met badkamer en keuken, met een gemiddelde oppervlakte van circa 25 m2. Daarnaast omvat het project diverse faciliteiten, zoals een lounge, studeerruimte, wasruimte, sportfaciliteiten en een beveiligde fietsenstalling. Ook worden verschillende medische voorzieningen aangeboden.
“De vraag naar studentenhuisvesting 2.0 in Amsterdam is groot. De NDSM-werf is bovendien voor studenten bekend terrein door de festivals en horecavoorzieningen zoals Pllek en Noorderlicht. Mijn verwachting is dan ook dat studenten het aantrekkelijk zullen vinden om hier, in een complex dat tegemoet komt aan de hedendaagse wensen van deze doelgroep, te wonen. Dit maakt het een mooie investering”, aldus Michiel de Bruine, hoofd asset management woningen Bouwinvest. Student Experience beheert Nautique Living.
De verwachte oplevering is juni 2017. Bouwinvest kocht al eerder 473 vrije sector huurwoningen in het complex Nautique Living. Bedoeling is dat Bouwinvest ook de nog resterende circa 70 vrije sector huurappartementen inclusief collectieve fietsenberging, 14 parkeerplaatsen en commerciële ruimte verwerft.