Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrada tekent voor 148 nieuwe huurwoningen in Lelystad

Image

Woningcorporatie Centrada heeft met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Plegt-Vos overeenkomsten getekend voor de bouw van 70 eengezinswoningen en 78 appartementen in Lelystad. De nieuwbouw vloeit voort uit de afspraak met de gemeente om de zoekduur naar een sociale huurwoning te verminderen naar gemiddeld twee jaar. Nieuwbouw is daarbij van cruciaal belang. 

In het gebied Groot Nooten in de wijk Warande realiseert Centrada 70 eengezinswoningen in grootte variërend van 99 m2 tot en met 127 m2. De woningen worden verdeeld over acht bouwblokken en komen in een parkachtige omgeving met een dorps karakter. Aannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft de woningen ontwikkeld en gaat de woningen bouwen.

En in het Theaterkwartier, onderdeel van het stadshart van Lelystad, bouwt Plegt-Vos een wooncomplex met 78 appartementen: 60 studio’s en 18 reguliere appartementen. De woningen zijn speciaal bedoeld voor studenten en starters. In het complex komen gemeenschappelijke voorzieningen en drie maatschappelijke ruimtes voor de vestiging van bedrijven zonder winstoogmerk.