Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo gaat de skyline van Overhoeks eruit zien

Dit wordt de nieuwe skyline aan het Amsterdamse IJ.
Op 26 juni werd het voorlopig ontwerp van het Congreshotel Maritim en de naastgelegen woontoren bekend gemaakt. Deze twee verbonden torens liggen naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren. De hoteltoren heeft ongeveer 600 kamers; de woontoren krijgt zo'n 200 woningen. Het project is ontworpen door Team V Architectuur en wordt ontwikkeld door een team van Oostenrijkse projectontwikkelaars bestaande uit IES, APM & partners. Bij de woontoren is de Nederlandse projectontwikkelaar Lingotto betrokken. De oplevering wordt verwacht in 2018.

De torens liggen midden in een ensemble van zes torens op een smalle strook aan de Noordelijke IJ-oever. De onderste lagen zijn toegankelijk gemaakt voor publiek om een levendige omgeving te creëren. Met een maximale congresfaciliteit van 4750 personen, wordt Maritim Amsterdam het grootste congreshotel van Nederland en het vlaggenschiphotel van de Duitse hotelketen. Dankzij diverse bars, restaurants en een luxe wellness vormt het complex een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor zowel bezoekers als Amsterdammers.
Twee verbonden torens met elk hun eigen karakter
Het ontwerp van Team V Architectuur bestaat uit twee torens die worden verbonden door vier transparante lagen vanaf de begane grond. De twee torens hebben elk hun eigen uitstraling. De 110 meter hoge hoteltoren is transparant, verticaal en verfijnd in detail. De woontoren wordt gekenmerkt door verspringende, horizontale banden van lichte natuursteen, die plaatselijk naar voren steken om de balkons te vormen. Grote ramen bieden elk appartement een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam, het IJ en Waterland.
De woontoren biedt een breed scala aan woningen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. In totaal komen er ca. 200 woningen. De woontoren is 100 meter hoog.

Eerder werd al het ontwerp van de woontoren EVA bekendgemaakt, een ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter. EVA, een project van ontwikkelaar AM, gaat bestaan uit 147 woningen die gedeeltelijk worden verhuurd aan woningdelers: het Friends-concept.

Image
Image
Image
Image