Overslaan en naar de inhoud gaan

Greystar start bouw 1.600 appartementen OurDomain Amsterdam South East

Image
Op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre in AmsterdamZuidoost is Greystar begonnen aan de bouw van een omvangrijk wooncomplex voor studenten, young professionals, expats en starters. Het project ligt op loopafstand van station Holendrecht en het AMC. In totaal betreft het drie units met in totaal 1.600 appartementen en voorzieningen. De naam van het nieuwe complex luidt OurDomain Amsterdam South East. De verhuur start in het eerste kwartaal van 2020.
 
Met de bouw van het complex zetten eigenaar Greystar en projectontwikkelaar Blauwhoed de transitie in van een belangrijk deel van bedrijvenpark Amstel III. “We staan voor een enorme uitdaging in Amsterdam. De komende jaren moeten we veel betaalbare woningen bijbouwen om de stad toegankelijk te houden voor alle groepen, onder meer voor de groeiende stroom studenten, jongeren en starters op de woningmarkt. Dit project levert daar een belangrijke bijdrage aan”, zo verklaarde wethouder Ivens van Wonen bij de start van de bouw.
 
Projectontwikkelaar Blauwhoed werd in 2014 door LSI gevraagd een visie uit te werken voor de ontwikkeling van de locatie. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en Fakton vond Blauwhoed vervolgens in Greystar de partner die de potentie van de locatie zag.