Overslaan en naar de inhoud gaan

Noorddok: toch sleuteluitgifte 309 jongerenwoningen tijdens coronacrisis

Image

Door de coronacrisis moest Woonstichting De Key de aanpak voor de sleuteluitgifte van 309 nieuwe jongerenwoningen radicaal aanpassen. Anderhalve meter afstand houden, een begroeting door middel van een glimlach en een plastic scherm tussen medewerker en nieuwe bewoner moesten ervoor zorgen dat de overdracht veilig verliep. Hierdoor konden de huurders de afgelopen weken alsnog de sleutel van hun nieuwe woning op het NDSM-terrein ophalen. De Key verspreidde de sleuteluitgifte over een aantal weken.

“Heel even dacht ik wel ‘als het maar doorgaat’, vertelt nieuwe bewoner Joey (27). “Niet dat ik echt in paniek was, maar het was een geruststelling toen ik een mail kreeg en werd gebeld over de datum dat ik de sleutel kon ophalen. Ik moest toen ook al een verhuisdag afspreken. Ideaal is dat niet, maar we moeten een beetje rekening met elkaar houden. Het is even niet anders.”

Het nieuwbouwcomplex Noorddok staat tussen het IJ en de Mt. Lincolnweg, direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM-werf. De pont naar Amsterdam Centraal Station ligt op loopafstand. De oppervlakte van de 309 sociale huurwoningen ligt tussen de 30 en 50 m2. NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam. Op de begane grond zijn achttien parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond bevinden zich commerciële ruimtes.