Huisjesmelker timmert veertien kamers in pand Overtoom

31.05.2013

De dienst Wonen, Zorg en Samenleven (WZS) heeft in de strijd tegen illegale onderhuur eind april de eigenaar van een pand aan de Overtoom beboet. In de vier verdiepingen waren veertien kamers verhuurd, de meeste slechts 5 m² groot; voor bedragen tussen de 300 à 400 euro per maand. Zelfs het tuinhuis werd verhuurd.
Volgens een woordvoerder van de dienst WZS is dit een uitzonderlijke situatie. 'Dit is absoluut een exces in wat we over het algemeen aantreffen. De huiseigenaar strijkt zomaar 7.000 euro per maand aan illegaal verhuurde kamers op.'
De dienst WZS is bezig met een flink offensief tegen illegale onderhuur. In de eerste drie maanden van 2013 werd al voor een half miljoen euro aan boetes uitgedeeld. Evenveel als in heel 2012.
Nu de druk op de woningmarkt toeneemt, groeit de markt voor woningdelen. Er bestaat momenteel echter onduidelijkheid wat mag en niet mag. Er wordt gepleit van zowel woningeigenaren als woningzoekenden gepleit voor ruimere mogelijkheden. Wethouder Ossel heeft toegezegd eind dit jaar met nieuwe regels voor woningdelen te komen.

Bron
AT5