Pakhuis NUL20 maandag 26 september

06.09.2016

PakhuisNUL20 - de talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam - zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 26 september 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Editie 17.

Inschrijven kan HIER.

Het programma:


PITCH 

Woontoren van hout

METBob Jansen - Lingotto

Amsterdam krijgt de hoogste houten woontoren van Europa. Het geplande 73 meter hoge HAUT komt in het Amstelkwartier aan de Spaklerweg. De woontoren krijgt 50 tot 60 luxe appartementen. HAUT is een initiatief van Nicole Maarsen en vastgoedontwikkelaar Lingotto. Het voornaamste bouwmateriaal van het gebouw is hout. Hoe bouw je een houten woontoren? En waarom eigenlijk? 

Bob Jansen is directeur van Lingotto


INTERVIEW MET: Laurens Ivens

Houdt Amsterdam Airbnb in bedwang?

MET: Laurens Ivens - wethouder Bouwen en Wonen

Amsterdam heeft de handhaving van woonfraude geïntensiveerd. Ook woonboten werden nu gecontroleerd op gebruik als illegaal hotel. Daarbij was er de Hotline Overlast Vakantieverhuur. Is dit genoeg? Of moet het beleid en de handhaving rond Vakantieverhuur verder aangescherpt om het karakter van Amsterdam als woonwerkstad te behouden? Terugblik op de zomer van 2016. 

Laurens Ivens is wethouder Bouwen en Wonen van Amsterdam

OOK:bijdrage van o.a. Harm ten Zijthoff (Manager Woonfraude en Overlast Ymere)


PRESENTATIE 

Woonwensen van de stadsveteraan

METBas Liesker / Meintje Delisse

Hoe word je gelukkig oud in de stad? Dat is de hamvraag van het verhalend onderzoek 'Stadsveteranen' van Heren 5 architecten. De resultaten zijn gebundeld in een boek dat ouderen in de stad kan inspireren, architecten prikkelen en dat marktpartijen inzichten geeft in woonwensen van de oudere stadsbewoner.

Bas Liesker en Meintje Delisse van Heren 5 Architecten zijn de auteurs van het onderzoek 


INTERVIEW MET: Henk Jagersma

Wat wil Syntrus Achmea met de stad?

De invloed van commerciële investeerders en beleggers op de stad neemt toe. Een van de grootste investeerders in de hoofdstad is Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Recentelijk nam zij 140 panden van NV Stadsgoed over in het Amsterdamse Wallengebied; bij dezelfde deal zegde Amsterdam een flink aantal bouwlocaties toe. Topman Jagersma meldde dat hij ook alle vrijsectorwoningen van corporaties wel wil overnemen. Wat wil Syntrus Achmea met Amsterdam?  

Henk Jagersma is sinds 2008 directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance 


Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.


PakhuisNUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

Bron
Nico Boink