Overslaan en naar de inhoud gaan

Training kaartenbak voor wooncoöperaties

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. 

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in de maanden maart, april, mei, september en oktober een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deze training is voor startende groepen (minimaal 3 deelnemers) die mee willen doen met een selectie van de gemeente Amsterdam met het doel om een wooncoöperatie te ontwikkelen.

Datum
Plaats
Nieuwezijds Voorburgwal 32
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
!WOON