Almere is nationale kampioen zonnestroom, Amsterdam bezig met inhaalrace

26.04.19
Almere is nationale kampioen zonnestroom, Amsterdam bezig met inhaalrace

Op de daken van de Nederlandse woningen stond in 2018 voor 2.300 megawatt aan vermogen van zonnepanelen opgesteld, een jaar eerder was dat 1.680 megawatt. Dat is een toename van 37 procent. In Almere stond het grootste vermogen aan zonnepanelen. Daar stond vorig jaar voor 28 megawatt aan opgesteld vermogen.  De meeste zonnepanelen staan in de wijk Almere Stad (10,3 megawatt). Dit blijkt uit cijfers van CBS.

Berekend per inwoner staan drie Groningse gemeenten bovenaan. Amsterdam scoort per inwoner zeer laag, maar vergeleken met vijf jaar terug groeide het opgestelde vermogen bij woningen er na Almere het meest, namelijk met 22 megawatt. In 2018 groeide het opgestelde vermogen aan zonnestroom op woningdaken in de hoofdstad met 7,1 megawatt naar 26 megawatt. 

Het CBS onderscheidt zonnestroom opgewekt in zonneparken, op daken van bedrijven en op daken van woningen. In 2018 groeide het aantal zonneparken in hoog tempo (in een jaar van 98 naar 444 megawatt). Op daken van bedrijven werd begin dit jaar 1.662 megawatt opgewekt en op woningen 2.307.


Dit blijkt uit cijfers van CBS.

Berekend per inwoner staan drie Groningse gemeenten bovenaan." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS