Arcam bouwt aan reusachtige stadsmaquette

20.01.2017
Image

Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) heeft een campagne gestart een grote, interactieve stadsmaquette te ontwikkelen in het huidige gebouw. De idee is de maquette tegen het gegolfde dak van het architectuurcentrum te plakken. Het geld voor dit project moet via crowdfunding binnenkomen. Bewoners en bedrijven worden uitgenodigd om tegen donatie hun eigen verhaal over de gebouwde stad, het landschap of een specifiek gebouw te vertellen. Deze bijzondere verhalen worden onderdeel van de installatie. Een aantal verschijnt in Het Parool.
De stadsmaquette wordt zo'n 400 vierkante meter groot naar een ontwerp van Herman Kossmann van Kossmann De Jong. Naar verwachting is hij in 2018 gereed. Bezoekers kunnen met een tablet onder en langs de maquette lopen en richten op locaties. Op het scherm van de tablet verschijnt dan de bijbehorende informatie over dat complex of dat gebied. Daarbij wordt ook doorgelinkt naar andere gebouwen, zodat ook digitaal de verschillende onderdelen van de maquette aan elkaar worden geregen. De stadsmaquette blijft, net als de stad zelf, in ontwikkeling.
Het gebouw van Architectuurcentrum Amsterdam is gelegen tussen het Scheepvaartmuseum en NEMO Science Museum. Op de bovenste verdieping bevindt zich nu nog het kantoor.

Trefwoorden