Het Baken en De Feniks officieel geopend

21.10.14
De Feniks, Eenhoorngebied - Amsterdam Oost
Het Baken en De Feniks officieel geopend

Studentencomplex De Feniks en woontoren Het Baken in het Eenhoorngebied in Amsterdam-Oost worden op 22 oktober officieel geopend. Half juni hebben de eerste studenten al hun intrek genomen in De Feniks - het gerenoveerde Casa400; studentenhuisvester DUWO is beheerder en huurder. Vanaf half november nemen ook de huurders van Het Baken, de driehoekige zwarte toren tussen De Feniks en de Amersfoortse weg, hun intrek. Beheerder daarvan is Actys Wonen. Beide complexen zijn eigendom van Bouwinvest.

De Feniks bestaat na de herontwikkeling uit 342 zelfstandige studentenwoningen en circa 950 m² horeca. Het oude Casa400-gebouw werd gestript en voorzien van een strakke witte gevel. In het geraamte werden nieuwe woningen gemaakt. De bruto huur voor de studio's bedraagt 459 euro, inclusief stookkosten, elektra, internet/tv, etc. Met huurtoeslag komen de maandlasten op 331 euro alles inclusief. Voor de grootste studio’s is de bruto huur 627 euro.

De woontoren Het Baken bestaat uit 130 vrije sector huurappartementen en 65 ondergrondse parkeerplaatsen. De onderste twee lagen bestaan uit 22 startersappartementen die uitkijken over een groen binnenhof. Daarboven 18 lagen met op elke verdieping zes appartementen. De huurprijzen liggen tussen de 709 en 943 euro per maand, exclusief parkeerplaats en servicekosten.
Het Eenhoorngebied wordt langzamerhand getransformeerd in een woonwerkwijk. In 2013 leverde Bouwinvest al aan de ringdijk het complex De Heelmeesters met 179 huurwoningen op.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS