Bouw van Amstel Tower is gestart

16.12.15
Impressie met Amstel Tower en andere geplande nieuwbouw bij Amstel station
Bouw van Amstel Tower is gestart

Met een wervelende lasershow is dinsdag 15 december de start van de bouw van Amstel Tower in Amsterdam ingeluid. De woon- en hoteltoren van ontwikkelaar Provast verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m². In de toren komt een hotel en 192 huurappartementen. Het merendeel van de appartementen bestaat compacte en hoogwaardig afgewerkte tweekamerappartementen voor het middensegment. De opening is gepland voor eind 2017.

De hoogte van de woontoren wedijvert straks met de twee kantoortorens aan de overzijde van het spoor. Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company wordt de hoogste woontoren binnen de ring. De contouren van het gebouw worden tot en met begin 2016 elke avond met laser uitgelicht.
Vesteda heeft de 192 appartementen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment, aangekocht voor verhuur. Het hotel is voor 25 jaar verhuurd aan de Duitse hotelketen MEININGER. Het driesterren hotel met 186 kamers beslaat de onderste zes lagen. Eigenaar is Bouwinvest.
Daarnaast komen er twee paviljoens voor horeca of dienstverlening. Op het dak van de parkeergarage realiseert de gemeente een nieuw busstation. Onder het gebouw komt een parkeergarage met 171 plaatsen.
Provast is de ontwikkelaar van het gebouw; aannemer J.P. van Eesteren gaat het bouwenis gecontracteerd voor de bouw van de Amstel Tower. Provast heeft met deze aannemer al de prijzenswaardige Markthal gebouwd. Met de bouw is ongeveer 70 miljoen euro gemoeid.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS