Bouw van Noorderkwartier in CAN-gebied gaat van start

13.04.18
Bouw van Noorderkwartier in CAN-gebied gaat wel van start
De bouw van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier in Amsterdam-Noord start volgende week. Dat maakt CZAN, de ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM, bekend. Andere bouwprojecten in het gebied dreigen te stagneren doordat ontwikkelaars hun business case niet rond krijgen door stijgende bouwkosten. Noorderkwartier omvat 94 eengezinswoningen aan de oostkant van de nieuwbouwwijk Elzenhagen Noord, dichtbij het toekomstige metrostation. BAM Wonen realiseert de woningen. Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN).
 
Noorderkwartier is mede door co-creatie tot stand is gekomen. Potentiële bewoners hebben meegedacht over het type huizen. Hierdoor zijn er verschillende woonconcepten tot stand gekomen, van een traditioneel huis met veel woonoppervlakte aan een groen hof tot een huis met split level en terras aan het water of aan de Singel. LEVS architecten ontwierp de woningen aan het water en aan het groene hof. Ponec de Winter architecten, maakten het ontwerp voor de woningen aan de Singel.
Het CAN-gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS