Bouw van Tudorpark van start

11.12.13
Informatiecentrum Tudorpark
Bouw van Tudorpark van start

De eerste twee woningen van Tudorpark in Hoofddorp zijn klaar. Ymere gebruikt de tweekapper aan de Bennebroekerweg de komende jaren als informatiecentrum voor woningzoekenden. Eind februari 2014 start co-maker Dura Vermeer met de bouw van de nieuwe wijk.

Tudorpark wordt een wijk met ongeveer 1250 woningen en is daarmee de komende tien jaar het grootste nieuwbouwplan in Haarlemmermeer. De nieuwe wijk moet zijn identiteit gaat ontlenen aan de bouwstijl van de huizen: de Engelse Tudorstijl, huizen met steile daken met leisteen bedekking, hoge schoorstenen, ramen met een roedeverdeling, beeldbepalend metselwerk, hemelwaterafvoerpijpen van metaal en een opvallende entree. Het informatiecentrum is daar een voorbeeld van.

Tudorpark moet een chique dorp worden, maar dan wel in de randstad. De snelheid van de aanleg wordt bepaald door de woningverkoop. Het gebied bestaat uit vijf deelplannen plus een strook vrije kavels. Het landschap krijgt de sfeer van historische tuindorpen, met veel groen en water.

Van het woningaanbod in de eerste fase is ruim voldoende verkocht om te kunnen starten met de bouw. Die fase telt 81 woningen, waarvan 44 koopwoningen en 37 sociale huurappartementen. Volgens de site zijn er 38 woningen verkocht, 5 in optie en nog 6 te koop. De prijzen variëren van 246.00 tot 580.000 euro. Waarschijnlijk start de verkoop van de tweede fase in februari 2014.

Ymere is de eigenaar van het gebied en de ontwikkelaar van Tudorpark.

 

Meer info op Tudorpark.nl

Trefwoorden:

steile daken met leisteen bedekking, hoge schoorstenen, ramen met een roedeverdeling, beeldbepalend metselwerk, hemelwaterafvoerpijpen van metaal en een opvallende entree." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS