Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zelfbouwgroep aan Amsterdamse Zuidas

Eerste zelfbouwgroep aan Amsterdamse Zuidas

Bouwgroep Kop van Zuidas heeft de eerste collectieve zelfbouwkavel in Amsterdam in optie genomen. Aan de zuidkant van de Rivierenbuurt moet een woongebouw met dertig tot veertig appartementen verrijzen. Start bouw is voorzien volgend voorjaar. Wel zoekt de bouwgroep nog meer deelnemers.

Volgens initiatiefnemer Menno Bos zijn er twee redenen om een bouwgroep te vormen. “Het biedt een unieke kans om zelf invloed uit te oefenen op de te bouwen woning. Ook denken we in vergelijking met een doorsnee ontwikkelaar aanmerkelijk goedkoper te kunnen bouwen.”

Bos en mede-initiatiefnemer Frank Oosterbeek hebben de afgelopen maanden elf serieuze gegadigden voor hun project geselecteerd. Participanten waarvan wordt verwacht dat zij een dergelijk project kunnen financieren. “Het komend half jaar willen wij  het aantal deelnemers verdubbelen. Daarna wordt een definitief gebouwontwerp gemaakt. De architect moet nog wel worden gekozen Daarvoor hebben we inmiddels een longlist opgesteld,” aldus Bos.

Kop van Zuidas streeft naar de realisatie van een mooi en duurzaam woongebouw. Wethouder van Poelgeest beloont de bouwgroep vanwege de eerste grondafname met tienduizend euro voor de aanschaf van zonnepanelen.

 

Bron
NUL20