Hans Amman nieuwe voorzitter RvC woonstichting De Key

22.01.18
Hans Amman nieuwe voorzitter RvC woonstichting De Key

Hans Amman is sinds 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van woonstichting De Key. Hij is de opvolger van Frank de Grave. Amman noemt de sociale woningvoorziening een complexe en uitdagende sector. “Zeker in Amsterdam, waar de druk op beschikbare en te bouwen woningen voorlopig nog zal toenemen. Ik hoop in mijn rol bij De Key, en als geboren en getogen Amsterdammer, actief mee te kunnen denken in oplossingen voor de sociale huursector.”

Hans Amman (60) studeerde economie en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Op deze universiteit was hij enkele jaren universitair docent bij de Vakgroep Macro-Economie en vervolgens hoogleraar Computational Economics. Hij stapte over naar de Technische Universiteit Eindhoven waar hij van 2000 tot 2006 achtereenvolgens decaan van de Faculteit Technologie Management en lid van het College van Bestuur was. In de periode 2006-2016 was Hans vicevoorzitter van de Universiteit Utrecht en daarna van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam.
Momenteel is hij voorzitter/hoogleraar van de Innovation Exchange Amsterdam, het expertisecentrum dat Amsterdamse onderzoekers en studenten van AMC, HvA, UvA, VU en VUMC ondersteunt bij het omzetten van hun uitvinding, idee of onderzoeksresultaat naar een concrete toepassing.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS