Heijmans neemt bouwplan Boven't Y over

20.09.12
Heijmans neemt bouwplan Boven't Y over

Bouwbedrijf Heijmans heeft goedkeuring gekregen voor de overname van deelplan Boven ’t Y van ING Real Estate Development in Amsterdam-Noord. Hiermee wordt Heijmans samen met Syntrus Achmea en woningcorporatie Ymere partner in de volgende fase van de ontwikkeling van het CAN-gebied. De totale waarde van dit project bedraagt circa 155 miljoen euro.
De Amsterdamse gemeenteraad heeft de overname door Heijmans woensdag goedgekeurd. Bouwfase Boven 't Y bestaat in totaal uit 220 appartementen, circa 23.000 vierkante meter winkelruimte en bijna 900 parkeerplaatsen. Heijmans is naast de ontwikkelaar ook de bouwer van het plan. Van de in totaal 220 appartementen worden in principe 150 afgenomen door belegger Syntrus Achmea. Zeventig sociale huurappartementen gaan naar woningcorporatie Ymere. Syntrus Achmea wordt belegger en mede-ontwikkelaar van de commerciële ruimten. De bouw start naar verwachting begin 2014 en is afhankelijk van een definitief akkoord met Syntrus Achmea.
CAN is de belangrijkste gebiedsontwikkeling in Amsterdam Noord, met centraal daarin de beginhalte van de Noord-Zuidlijn. De totale ontwikkeling van CAN bestaat verder nog uit de ontwikkeling en realisatie van 900 woningen en voorzieningen zoals een hotel en bioscoop in het Stationsgebied, Noorderkwartier, Elzenhagen Noord en Elzenhagen Zuid. De overeenkomst past volgens Heijmans in de strategie om naast individuele woningverkoop ook in het midden en hoge huursegment woningen te ontwikkelen en te realiseren. Heijmans voert de ontwikkeling uit onder de merknaam Proper-Stok.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS