Osdorperhof aangepast aan eisen van deze tijd

02.11.15
Osdorperhof tijdens de verbouwing. Bron: Google Streetview
Osdorperhof aangepast aan eisen van deze tijd

De laagbouw van het seniorencomplex Osdorperhof in Amsterdam Osdorp is in opdracht van Rochdale en Cordaan flink onder handen genomen. Zo zijn keukens en alle badkamers vernieuwd en voorzien van zelfstandige energievoorzieningen. Ook zijn de algemene ruimten opgefrist. Donderdag 5 november wordt de ‘nieuwe laagbouw' feestelijk geopend.

De Osdorperhof, een gesloten blok tussen de S.F. van Ossstraat en Pieter Calandlaan in Nieuw-West, werd in 1969 geopend als een traditioneel verzorgingstehuis met 245 kleine kamertjes. Midden zeventiger jaren werden rondom aanleunwoningen gebouwd waardoor het huidige gesloten bouwblok met binnentuin ontstond. Begin jaren 90 werd besloten het traditionele verzorgingstehuis te transformeren tot een complex dat aan zelfstandig wonende ouderen zorg op maat zou kunnen aanbieden. Begin 2000 werd volgens dit inzicht de hoogbouw aangepakt waarbij drie oude kamers werden samengevoegd tot één nieuw appartement.
Bij de huidige renovatie is de entreehal aan de S.F. van Ossstraat vernieuwd en verruimd. Cordaan heeft een tweede entreehal gerealiseerd voor de 26 woningen waar cliënten met een licht-verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. De balkons en terrassen zijn opgehoogd en er zijn nieuwe balkonhekwerken aangebracht. Ook het ventilatiesysteem is vernieuwd. De woningen hebben een nieuwe badkamer en daar waar nodig zijn keukenblokken vervangen.
Voor de renovatie waren alle woningen aan Cordaan verhuurd. Nu verhuurt Rochdale 78 woningen zelf en neemt Cordaan nog 56 woningen af. De woningen en kantoren zijn gekoppeld aan het Dienstencentrum met zorgvoorzieningen zoals een huisarts, fysiotherapeut, kapper en restaurant.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS