Renovatie 216 woningen in Reimerswaalbuurt Amsterdam Nieuw-West

26.06.17
Renovatie 216 woningen in Reimerswaalbuurt Amsterdam Nieuw-West

Tocht, vocht en schimmel behoren binnenkort tot het verleden. Na de zomer van 2018 start de renovatie van 216 woningen in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Samen met co-maker Dura Vermeer gaat Ymere in totaal 486 sociale huurwoningen renoveren. Na een intensief traject met de bewonerscommissie, stadsdeel Nieuw-West en aannemer Dura Vermeer kunnen de voorbereidingen starten.

De huurwoningen in de Reimerswaalbuurt zijn volgens Ymere toe aan een opknapbeurt. Om de woningen betaalbaar te houden voor huidige en toekomstige huurders, kiest de corporatie voor renovatie in plaats van sloop/nieuwbouw. Bij sloop/nieuwbouw zouden er ook minder sociale huurwoningen teruggebouwd worden dan er nu staan.

"De behoefte aan goede, betaalbare sociale huurwoningen in Amsterdam is op dit moment heel groot. Omdat Ymere voldoende betaalbare woningen wil behouden in de Reimerswaalbuurt, kiezen we voor renovatie", zo verklaart Kim Ronner, regiomanager Ymere. "Na de renovatie wonen onze huurders weer in kwalitatief goede woningen en kunnen de woningen weer jaren mee. Een deel van de huurders vindt het jammer dat de sloop/nieuwbouw niet doorgaat. Dat snappen we. Gelukkig ligt er nu een goed renovatieplan waar een ruime meerderheid van de huurders mee heeft ingestemd."

Om de vocht- en schimmelproblematiek aan te pakken worden alle woningen voorzien van betere isolatie, mechanische ventilatie en centrale verwarming. Ook kunnen huurders kiezen voor een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Om de overlast voor bewoners te beperken, vindt de renovatie niet in bewoonde staat plaats. Alle reguliere huurders worden stadsvernieuwingsurgent. "Veel huurders zijn blij met hun stadsvernieuwingsurgentie. Zij krijgen zo de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een andere woning in Amsterdam Nieuw-West of elders," aldus Ronner.

De renovatie wordt uitgevoerd in twee fases. De renovatie van de eerste 216 woningen heeft nu instemming van de bewoners en start na de zomer van 2018. De renovatie van de overige 270 woningen start naar verwachting een jaar later.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS