Start bouw 520 studentenwoningen Amsterdam-Oost

22.01.2015
Image

Student Experience heeft het startsein gegeven voor de bouw van Amstelhome. Aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost verrijst een complex van vijf verdiepingen met in totaal 520 zelfstandige studentenwoningen met in het midden een gezamenlijke tuin. De woningen hebben een vloeroppervlakte van 21 m². Oplevering is voorzien in het vierde kwartaal van 2015.
Het complex biedt allerlei faciliteiten zoals een grand café met terras, een wasserette, studieruimtes en een private dining room. Op het dak van het complex wordt een sportveld aangelegd. Student Experience biedt verschillende medische voorzieningen. Ook beschikt het gebouw over een huismeester.
“Studenten zijn belangrijk voor de stad, zij zorgen voor levendigheid en dynamiek. Om zich te kunnen ontplooien en te participeren hebben studenten behoefte aan goede en betaalbare huisvesting. Dit college heeft in de periode 2014-2018 de ambitie om voor jongeren 2.500 extra woningen te bouwen en voor studenten 8.000. De 520 studentenwoningen van AmstelHome leveren een grote bijdrage aan deze ambitie,” zo verklaarde wethouder Ivens bij het slaan van de eerste paal.

AmstelHome is het tweede bouwproject van Verweij Mungra Vastgoed. Nog dit voorjaar opent aan de Zuidas Ravel Residence (800 studentenwoningen). Beide projecten zijn gefinancierd door RAVAM, een private investeerder opgericht door een aantal Nederlandse family offices. RAVAM heeft interesse om haar positie op de markt voor studentenwoningen de komende jaren verder uit te breiden.