Start bouw appartementengebouw Statendam

07.11.14
statendam
Start bouw appartementengebouw Statendam

Ymere is gestart met de realisatie van Statendam, een complex met 108 vrije sector huurappartementen. Er zijn diverse woningtypen, die in oppervlakte variëren van 67 tot 97 m2. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats en een berging. Architect van Statendam is Geurts & Schultze Architecten. Vermogensbeheerder Bouwinvest heeft het complex van Ymere gekocht.
De bouw van Statendam vormt het laatste onderdeel van de eerste fase van Overhoeks in Amsterdam-Noord. Start bouw viel samen met de oplevering van 86 vrije sector huurappartementen in woongebouw De Halve Maen, eveneens een aankoop van Bouwinvest. Kenmerkend voor De Halve Maen zijn de grote buitenruimten. De oppervlakten variëren van circa 54 tot 136 m2. Er zijn 2 tot 5 kamer-appartementen met ruim balkon of terras. Elk appartement heeft een ondergrondse parkeerplaats. Architect van De Halve Maen is Mecanoo Architecten.
Beide complexen maken onderdeel uit van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. “Beide projecten passen uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund, waarvoor we blijvend op zoek zijn naar unieke locaties en woningen die een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod. Zowel in relatie tot onze eigen portefeuille als tot het woningaanbod in de directe omgeving”, aldus Michiel de Bruine, hoofd asset management Woningen van Bouwinvest.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS