Syntrus Achmea koopt 130 kleine sociale huurappartementen op Oostenburg

15.03.18
Syntrus Achmea koopt 130 kleine sociale huurappartementen op Oostenburg

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft op Oostenburg 277 energiezuinige huurappartementen gekocht. Het betreft zowel kleine sociale huurwoningen, als ruimere woningen in het vrije huursegment. De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door VORM en Steenwell. De bouw begint naar verwachting dit najaar. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2021.

De appartementen van Syntrus Achmea zijn onderverdeeld in 130 sociale huurwoningen van gemiddeld 37 vierkante meter, 29 middeldure huurwoningen tussen de 40 en 50 vierkante meter en 118 duurdere huurwoningen van 50 tot 80 vierkante meter. Daarnaast realiseert Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) circa 180 koopappartementen op de voormalige werven van Stork Werkspoor.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft afgelopen week de bouwgrond (36,500 m2) overgedragen aan een combinatie van VORM en Steenwell. Het bouwvlak ligt aan de zuidoostkant van Oostenburg, tussen de Van Gendthallen en de Oostenburgervaart. Met behoud van de industriële signatuur en de geborgenheid van het eiland, wil SOO hier in totaal 450 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers realiseren. Voor de grond is 64 miljoen euro betaald. De verkoop van de koopwoningen start in het derde kwartaal van dit jaar.

Het ontwerp van de bouwblokken is handen van architecten Paul de Ruiter, Bastiaan Jongerius en Ronald Janssen. “Belangrijke thema’s als het eilandgevoel, het contrast tussen water en land en het behoud van het stoere en levendige karakter ziet men terug in het prachtige ontwerp van deze jonge architecten. Door de verschillende bouwhoogten, de robuuste en natuurlijke materialen en de structuren van de gebouwen, wordt Stadswerf Oostenburg een typisch Amsterdamse, unieke en stoere woon- en werkomgeving, vlakbij het stadscentrum”, aldus directeur Sylvester Snijder van Steenwell.

De 277 huurwoningen van Syntrus Achmea voorzien volgens Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed,in een grote behoefte aan woonruimte in Amsterdam voor verschillende doelgroepen, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. “Tegelijkertijd zijn de woningen op deze unieke Amsterdamse locatie voor de participanten in ons woningfonds een waardevolle belegging, die op middellange termijn uitzicht biedt op een passend, stabiel rendement”, zo verwacht Hoff.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS