"Tender Sluishuis draait vooral om kwaliteit"

22.02.16
"Tender Sluishuis draait vooral om kwaliteit"

Bij de tender voor het Sluishuis op IJburg wordt de kwaliteit van het gebouw het belangrijkste selectiecriterium. Dat stelt de gemeente Amsterdam in zijn tenderbrochure. Bij de meeste selectieprocedures zijn de hoogte van het bod en de duurzaamheidsprestaties doorslaggevend. Onder de term 'kwaliteit' valt niet alleen het architectonisch ontwerp, maar ook het programma en de duurzaamheid.

Het Sluishuis moet komen op de kop van Het Steigereiland, vlak naast de toegangsbrug. Het moet een groot markant woongebouw in het water worden temidden van woonschepen. Het Steigereiland is het experimentele eiland van IJburg met veel water. Er zijn verschillende vormen van wonen op het water en zelfbouw gerealiseerd. Na de realisatie van het Sluishuis aan de Haringbuisdijk is het eiland nagenoeg af.

Tot 5 april 2016 kan worden deelgenomen aan de voorselectie die bestaat uit een korte procedure waarbij onder andere naar referentieprojecten wordt gevraagd. Hieruit worden vier partijen geselecteerd voor de definitieve selectie. Een deskundigen jury o.l.v. Frits Palmboom geeft advies aan de selectiecommissie, die uiteindelijk de definitieve keuze maakt.
De selectiebrochure met voorwaarden is gepubliceerd op www.tenderned.nl onder “IJburg Sluishuis”.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS