Uitrol slimme energiemeter krijgt vaart

23.08.16
Uitrol slimme energiemeter krijgt vaart

Alle Nederlanders krijgen de komende jaren een Slimme Meter in huis, althans als ze dat willen. Deze vervangt de huidige gas- en elektrameter. Een planningsoverzicht van de aanleg staat op de site van Liander. Daaruit blijkt dat Almere dit jaar grotendeels al van een slimme meter is voorzien en dat de netbeheerder begin april ook in Amsterdam is gestart. Voor de energieleveranciers is de meter reuze handig omdat ze op afstand het energieverbruik kunnen aflezen. De consument krijgt meer inzicht in zijn energieverbruik en dat kan weer aanleiding geven tot energiebewuster gedrag of besparende maatregelen. De slimme meter is ook voorbereid op het terugleveren van stroom die zelf wordt opgewekt.

De Wijksteunpunten Nieuw-West hebben voor de bewoners van die kant van de stad een informatiedag gecreëerd in het Huis van de Wijk in Geuzenveld. Daar kan men langs komen om zich te laten voorlichten over de werking van de meter en de mogelijkheden om die in te zetten voor energiebesparing. Deze zomer zijn naast postcodegebied 1067 ook de gebieden met 1033 en 1035 aan de beurt.

Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West organiseert op 31 augustus een inloopbijeenkomst van 16.30 – 20.00 uur in Huis van de Wijk het Pluspunt aan de Albardakade 5-7. Er zijn deskundigen van netbeheerder Liander en adviesbureau Quintens aanwezig. Zie onze AGENDA.

Trefwoorden:

site van Liander. Daaruit blijkt dat Almere dit jaar grotendeels al van een slimme meter is voorzien en dat de netbeheerder begin april ook in Amsterdam is gestart. Voor de energieleveranciers is de meter reuze handig omdat ze op afstand het energieverbruik kunnen aflezen." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS