Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera Luijendijk nieuwe bestuurder Eigen Haard

Image

Eigen Haard heeft Vera Luijendijk benoemd als nieuwe bestuurder. Zij vult hiermee de vacature in die is ontstaan na het vertrek van Mieke van den Berg eind 2019. Vera Luijendijk start per 1 september en vormt dan met de huidige bestuursvoorzitter Bert Halm het bestuur van Eigen Haard.

Luijendijk heeft ruime financiële vastgoedexpertise. Zij beschikt over brede bedrijfseconomische kennis op het terrein van planning en control, managementinformatie, risicomanagement en treasury. Daarnaast kent zij de Amsterdamse regio goed. Op dit moment is zij algemeen directeur van het Vastgoedbedrijf van de gemeente Amsterdam. RvC-voorzitter Rob Zuidema benadrukt haar veelzijdige managementvaardigheden. Bovendien heeft ze goed zicht op de volkshuisvestelijke en de duurzaamheidsopgaven van Eigen Haard.

"Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een goede, passende woning is. Bij Eigen Haard en specifiek met de portefeuille Wonen wil ik graag bijdragen aan het woongeluk van onze huurders en andere bewoners in de Metropoolregio Amsterdam”, aldus Luijendijk. Zij wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Wonen, Risicomanagement en Bestuurszaken. Als portefeuillehouder Wonen is zij voor de bewonersorganisaties het eerste aanspreekpunt in het bestuur. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met gemeenten. Eigen Haard verhuurt ruim 56.000 woningen.