'Verplichte aansluiting op warmtenet Nuon moet van tafel'

29.03.17
'Verplichte aansluiting op warmtenet Nuon moet van tafel'

Langlopende contracten belemmeren woonstichting de Key in haar ambities naar een aardgasloos woningbezit. De verplichte aansluiting op het warmtenet van Nuon moet volgens de corporatie worden afgeschaft.

"Wij zoeken naar nieuwe wegen om duurzame innovaties mogelijk te maken. Het warmtenet van Nuon – voor zowel de nieuwbouw als bij bestaande woningen – past daar niet in. De verplichte aansluiting moet van tafel", aldus de Key-directeur Leon Bobbe. "Er moet ruimte komen voor mogelijk goedkopere en meer duurzame oplossingen."

Nieuwbouwwoningen van de Key zijn klein en energiezuinig. Voor dergelijke woningen zijn volgens hem duurzamere alternatieven beschikbaar dan het warmtenet. De corporatie denkt daarbij aan zonnepanelen, windenergie, geo-thermie, warmte-koude opslag en warmte terugwininstallaties. Het probleem is dat nieuwe woningen verplicht moeten worden aangesloten op het warmtenet. Amsterdam moet in 2050 een aardgasloze stad zijn. De Key vreest dat er voor de bestaande bouw eenzelfde aansluitplicht komt als voor nieuwbouw.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS