Overslaan en naar de inhoud gaan

5 jaar Stichting !WOON - met debat over de wooncrisis en reactie Amsterdamse politici

Interessante jubileumavond van stichting !WOON die  in het teken staat van de wooncrisis en burgerparticipatie. Met inleidingen van UvA-wetenschapper Cody Hochstenbach, gebaseerd op zijn boek Uitgewoond, en Irene Sinteur, empowerment coach en consultant. Daarbij worden twee crises geschetst: de wooncrisis en de participatiecrisis. Lex Veldboer, lector stedelijk sociaal werk van de HvA, reageert.  

Reacties van Gert-Jan Bakker (!WOON, meldpunt ongewenst verhuurgedrag), Anne-Wilbers (Bestuurder Stadgenoot), Yasmine Ayalah (Jongerenpanel Uplift), Thijs van Mierlo (directeur LSA) en Jenny Ramsaroep lid van Buurtplatform Van Deyssel.

Rechten en regels zijn voor veel mensen een doolhof. Bewoners en bewonersgroepen staan in een zwakke positie ten opzichte van verhuurders, verkopers en instituties. !WOON helpt ze waar mogelijk door ze wegwijs te maken en samen te brengen. Deze jubileumavond  op 31 maart stond in het teken van de wooncrisis en burgerparticipatie. En: wat kan de nieuwe coalitie in de gemeente doen voor bewoners?

Politieke reacties van Reinier van Dantzig (D66), Nienke van Renssen (GL), Sofyan Mbarki (PvdA) en Myron van Gerhardt (VVD)

Bron
Pakhuis de Zwijger

Trefwoorden