Overslaan en naar de inhoud gaan

Livecast - Nieuwe regels voor woonruimteverdeling

Om de kansen voor woningzoekenden zónder urgentieverklaring, maar met haast te vergroten, gaat de woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen op de schop. Niet langer gaat alleen de inschrijfduur bepalen wie de woning krijgt. Het nieuwe systeem werkt met punten: wachtpunten (inschrijfduur), zoekpunten (hoe actief je zoekt) en situatiepunten (bijvoorbeeld een relatiebreuk met kinderen). Bij elkaar opgeteld bepalen deze punten wie de woning krijgt, een grote verandering dus.

Op deze avond werd het voorstel voor de nieuwe woonruimteverdeling gepresenteerd en kon iedereen op afstand vragen stellen en zijn mening geven. Tijdens de bijeenkomst zaten Leon Bobbe, directievoorzitter Woonstichting De Key, Songül Mutluer, wethouder wonen van de gemeente Zaanstad en Thijs Kroese, wethouder wonen van de gemeente Purmerend vanzelfsprekend op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.

Ingrid Houtepen, teamleider van !Woon, Neumine Marshall, voorzitter bewonerscommissie Zuidoost en Mourad el Otmani van jongerenplatform Young Amsterdam namen vanuit hun eigen woning deel aan het gesprek. Het publiek kon via 'zoom' vragen stellen.
 
Zie ook:
 
Bron
AT5