Woningbouw Oostpoort Oost van start

15.09.14
Ontwerp sociaal woningcomplex langs de spoorlijn, ontwerp van Heren 5
Woningbouw Oostpoort Oost van start

Dinsdag 16 september start de bouw van het oostelijk deel van Oostpoort. Tussen de Polderweg, de Ringvaart en het Paradijsplein worden in deze eerste fase 23 eengezinswoningen en 72 appartementen gebouwd. Ook wordt het voormalige dierenasiel gerenoveerd. Het oostelijk deel van Oostpoort krijgt een mix aan koop- en huurwoningen.
De eerste 23 eengezinswoningen aan de Ringvaart waren snel verkocht. De 72 sociale huurwoningen langs het spoor worden gerealiseerd door Ymere. In dit 7-laagse woonblok naar ontwerp van Heren 5 (zie illustratie) komt aan de gevel een prominent glas-in-lood kunstwerk van Stefan Glerum.
Het voormalige dierenasiel, een gemeentelijk monument, wordt in oude luister hersteld. Hier komt een nieuwe horecagelegenheid. De oplevering van de koopwoningen en de horecagelegenheid wordt verwacht in de zomer van 2015. De huurwoningen worden naar verwachting in december 2015 opgeleverd.
Na deze eerste fase worden nog ongeveer 140 koopwoningen gebouwd. Zowel eengezinswoningen als appartementen. Eind 2016 is de bouw van het hele oostelijk deel gereed.
Oostpoort wordt gerealiseerd door Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied (een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot) samen met de gemeente Amsterdam en stadsdeel Oost.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS