Ymere maakt 270 woningen in Reimerswaalbuurt gasloos

27.11.2019
Image

Woningcorporatie Ymere gaat bij een renovatie 270 sociale huurwoningen in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West aansluiten op het stadswarmtenet. De energietransitie maakt onderdeel uit van een grote opknapbeurt van de portiekflats uit begin jaren ’60. Daarbij krijgen alle woningen mechanische ventilatie en kunnen de bewoners kiezen voor een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

Ymere ruilt bij de renovatie de cv-ketel in voor stadswarmte. Dat was volgens directeur vastgoedbeheer Dory Louwerens de beste optie bij het gasloos maken van de woningen. Het inpandige balkon waar nu nog de cv-ketel hangt, wordt omgebouwd naar stadswarmte. Er komt een klein zwart kastje waar het warme water voor de verwarming en heet tapwater binnenkomt. Slechts één garage is opgeofferd als speciaal centraal verdeelpunt (warmteoverdrachtstation) van de binnenkomende stadswarmte voor de 270 aangesloten Ymere-woningen.
Momenteel wordt er een aftakking gemaakt vanaf het hoofdnetwerk van stadswarmte naar de buurt. Vanaf juni worden de eerste van de 270 woningen aangekoppeld. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2021 afgerond.