Ymere maakt Bierens de Haanbuurt opnieuw bewoonbaar

28.10.14
Ymere maakt Bierens de Haanbuurt opnieuw bewoonbaar

Ymere maakt een einde aan de al jaren durende leegstand in de Bierens de Haanbuurt in Amsterdam-Geuzenveld, zo blijkt uit de beantwoording van vragen van SP-raadslid Flentge. Woningen worden alsnog geschikt gemaakt voor verhuur. En de corporatie doet een aantal panden in de verkoop. Mocht verkoop binnen drie maanden niet lukken, dan worden ook deze woningen weer verhuurd.
In de Bierens de Haanbuurt staan veertig woningen leeg, met name in de Thomas a Kempisstraat en de Rudolf Agricolastraat. De helft is tijdelijk verhuurd. En een twintigtal woningen is op slopershoogte leeggehaald en met ijzeren platen afgesloten. Aanvankelijk had Ymere het plan de woningen te renoveren, maar vanwege de crisis is dat plan afgelast. Daarom worden de woningen opnieuw bewoonbaar gemaakt en waar nodig voorzien van nieuwe nutsaansluitingen. Aansluitend krijgen ook de andere 130 woningen in de Bierens de Haanbuurt een opknapbeurt.
Wethouder Ivens benadrukt in zijn antwoord dat in een stad waar de woningnood zo hoog is, langdurige leegstand zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Hij kondigt aan veel actiever werk te willen maken van de aanpak van leegstand. Niet alleen door de leegstand beter in kaart te brengen, maar ook door aanschrijving van woningeigenaren.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS