Ymere versnelt verbetering Van der Pekbuurt

17.03.15
Ymere versnelt verbetering Van der Pekbuurt

Ymere versnelt onderhoud en verbetering in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Naar verwachting zullen 1100 woningen binnen tien maanden een onderhouds- en verbeterbeurt hebben gehad. Dit is bijna een jaar eerder dan in de eerste instantie door de corporatie werd gepland.
Vanaf deze maand wordt er dagelijks niet in twee, maar in vier woningen gewerkt. Daarmee kan de hele aanpak verkort van drie naar twee jaar. Inmiddels hebben de woningen in de omgeving Van der Pekstraat al een onderhouds- en verbeterbeurt gehad. Van april tot en met augustus 2015 wordt er gewerkt ten oosten van de Van der Pekstraat en van augustus 2015 tot en met medio 2016 ten westen daarvan. De woningen worden in de originele kleuren uit de jaren twintig van de vorige eeuw geschilderd: okergeel, donkergroen en roodbruin.
Daarnaast controleert aannemer DuraVermeer alle installaties en ventilatiekanalen. Ook krijgen alle woningen rook- en/of koolmonoxidemelders. Voor deze onderhoudsmaatregelen vraagt Ymere geen huurverhoging. Verder kunnen bewoners kiezen voor extra verbeteringen, zoals centrale verwarming, ventilatieroosters, doucheventilator en maatregelen tegen inbraak. Voor een aantal van deze verbeteringen wordt wel een huurverhoging gerekend.

Een ander deel van de woningen in de Van der Pekbuurt wordt ingrijpend gerenoveerd. Deze 170 woningen vallen binnen het zogeheten onderzoeksgebied. De gemeente Amsterdam heeft voor een versnelling van deze aanpak onlangs 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. De renovatie van de eerste woningen start in september 2015. Ymere investeert zelf zo’n 33 miljoen euro in de Van der Pekbuurt: 10 miljoen in de onderhouds- en verbeterbeurt en 23 miljoen in de hoogwaardige renovatie.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS