29 bewonersinitiatieven Indische Buurt beloond

19.07.2011

29 bewonersinitiatieven Indische Buurt beloond

Maar liefst 29 bewonersinitiatieven van actieve bewoners uit de Indische Buurt zijn beloond met een geldprijs. Stadsdeelwethouder Nevin Özütok van Wijkaanpak maakte de initiatieven op dinsdag 12 julibekend. Het stadsdeel verdeelt € 116.500 over deze initiatieven.

"Dat de Indische Buurt bruist, bewijst de rijkdom van alle ingediende bewonersinitiatieven", aldus Özütok. "Deze initiatieven vertegenwoordigen een grote groep actieve bewoners, die een drive hebben om iets te doen voor deze buurt. De uitvoering van deze initiatieven vormt voor een belangrijk deel het succes van de wijkaanpak in de Indische Buurt." 
De beloonde initiatieven zijn zeer divers, van een groentetuin in een binnentuin, ontwikkeling van werkvoorziening voor  gehandicapten tot het opknappen van de tunnels bij het Flevohuis.

Er zijn dit jaar 68 initiatieven ingediend. Een burgerjury, bestaande uit vijftien leden, heeft de plannen beoordeeld op duurzaamheid, uitvoerbaarheid en maatschappelijk rendement. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost heeft de voordracht van de burgerjury volledig overgenomen.

Trefwoorden